După 10 zile de muncă, dar și distracție, azi am avut parte de un spectacol minunat oferit de micii artiști, dar și de o expoziție impresionantă (pictură şi origami).
Mulțumim profesorilor care i-au îndrumat pe acești copii, iniţiatorilor acestui proiect - fam. Cristina si Ionel Vitoc, Primăriei orașului Șomcuta Mare.

Citeşte mai mult

ZILELE CULTURALE ALE ORASULUI SOMCUTA MARE 2017 si Hori si joc in Maramures (editia a III-a)

Citeşte mai mult

Luni, a doua zi de Rusalii, localnicii din Ciolt au avut parte de o manifestare de suflet, găzduită de Căminul cultural din localitate. Aici s-a desfăşurat Festivalul folcloric ,,Florile Chioarului”, manifestare organizată de Asociaţia Culturală ,,Cioltişorul”, Primăria şi Consiliul Local al oraşului Şomcuta Mare.

Citeşte mai mult

MAMA - cel mai frumos cuvânt și cel mai cald gând

Citeşte mai mult

Concertul de colinde editia a III-a la Biserica "Sf. Arhanghel Mihail si Gavril" - Valenii Somcutei

Citeşte mai mult

Revista "Somcuta Mare, vatra de istorie, cultura si civilizatie".
Printre invitati:

Citeşte mai mult

După 2 săptămâni de muncă, dar și distracție, azi, am avut parte de un spectacol minunat oferit de micii artiști, dar și de o expoziție impresionanta.
Mulțumim profesorilor care i-au îndrumat pe acești copii (Mircea Ardelean, Marina Simionescu, Claudiu Sfara, soților Ileana și Ionuț Horopa Danci, dirijorului Constantin Râpă împreună cu asistenții domniilor lor), fam. Vitoc, Primăriei orașului Șomcuta Mare.

Citeşte mai mult

“Un popor fără tradiție este un popor fără viitor!”
Azi, la Șomcuta Mare, a reînviat tradiția.....tradiția pentru portul popular, tradiția pentru meșteșugurile populare, tradiția pentru dansul popular.
Ansamblul “Doina Chioarului” din Șomcuta Mare, coordonat de domnul profesor Ionel Coteț ne-a încântat si de aceasta data. Felicitari!

Citeşte mai mult

S-a lansat formația de dansuri populare “Cioltișorul”, din localitatea Ciolt. Inițiatorul acesteia, domnul Marchiș Ioan, a fost sprijinit de primarul ales al orașului Șomcuta Mare, domnul Gheorghe Buda, de consilierul local, domnul Cioltea Dragomir Sorin, și mai ales de domnul Sică Pop. Felicitări tuturor pentru că au făcut posibil acest spectacol folcloric.

Citeşte mai mult